Način izrade slike na platnu

Kako pravimo najbolje slike na platnu od vaših fotografija

Zanima vas kako se vaša fotografija zapravo pretvara u prekrasnu sliku na platnu? Evo korak-po-korak ilustracije kako od vaše fotografije nastaje slika na platnu. Naš ne tako tajni sastojak za najkvalitetnije štampanje fotografija na platnu je ljubav i briga. Želimo da budete srećni sa svakom slikom na platnu koju napravimo. Zato stojimo iza svake slike na platnu sa 100% garancijom zadovoljstva.

 

Uređivanje fotografija

Retuširanje vaših fotografija od strane naših grafičkih stručnjaka je besplatno i radi se po potrebi. Obično uklanjamo mrlje, crvene oči i neke od nedostataka koje primetimo ili na koje nam ukažete.

 

Štampa na platnu

Koristimo vrhunske štampače da bismo od vaših fotografija napravili slike na platnu. Štampači koje koristimo su dizajnirani za reprodukciju umetničkih dela, a umetnici ih koriste da ponovo odštampaju svoje originalne slike.

Nakon sušenja boje koje se koriste u procesu štampe se ne razlivaju – možete koristiti vlažnu krpu da biste povremeno obrisali sliku na platnu. Ako u ovom delu procesa izrade slike na platnu pronađemo bilo kakav problem sa otiskom ili nekom nesavršenošću platna, odbacujemo ga i počinjemo ponovo. Više o štampi možete pogledati na stranici Štampa na kanvasu.

 

Priprema platna za razvlačenje

Kada se završi štampanje na platnu, platno se seče na potrebne dimenzije i sprema za razvlačenje na blind ram. U ovoj fazi vršimo još jednu proveru kontrole kvaliteta boja, proveravamo kvalitet štampe i osiguravamo da nema nikakvih nedostataka (male izbočine ili grudvice) u materijalu platna.

 

Izrada blind rama

Blind ram za slike na platnu je važan deo, kako bi se osiguralo da će vaša fotografija trajati dugo nepromenjena na vašem zidu. Počinjemo koristeći kvalitetne drvene letvice kako bi se sprečilo krivljenje u budućnosti. Svaka letvica se ručno bira i proverava za nepravilnosti, uključujući krivine, pukotine i čvorove.

Za većinu naših slika na platnu, koristimo drveni kosnik i poprečne nosače, kako bismo dodali strukturnu čvrstinu blind ramu i očuvali prave uglove.

Svaki okvir je brušen i završen ručno. Okviri se ponovo pregledaju, kako bi bili sigurni da nema nedostataka koji bi loše uticali na sliku na platnu.

 

Postavljanje platna na blind ram

Rastezanje platna na blind ram je najteži i najvažniji deo, kako bismo bili sigurni da ćete dobiti fotografiju najvišeg kvaliteta na platnu. Tokom čitavog procesa, štiti se lice platna pomoću mekih površina na stolovima.

Platno se pričvršćuje na jednu stranu blind rama, a onda ponavljamo postupak spajanja na tri preostale strane. Ovo osigurava dobru čvrstinu i ravnomerno rastezanje, što kao rezultat ima zvuk “bubnja” kada se dodirne lice na platnu. Uglove paltna savijamo tako da su ivice lepo odsečene i pravougaone. O mogućnostima izrade slika na platnu iz više delova pogledajte stranicu Vrste slika na platnu.

 

Pakovanje i isporuka

Kada napravimo sliku na platnu, to nije i kraj procesa izrade. Pre slanja ili preuzimanja, slika se obmotava folijom, kako bi se sprečilo grebanje tokom transporta. Više o načinu isporuke i naručivanja, možete pogledati na stranici Naručivanje izrade slika na platnu.